Sidste skoledag – Find det rigtige kostume

Et uhyggeligt tema til din sidste skoledag? Her ses en maske fra filmen Halloween - SEO AalborgEn anden af de større kostume begivenheder her i Danmark er sidste skole dag. Her er der masser af unge som vælger at fejre sidste skoledag ved a udklæde i flotte kostumer og lav sjov og ballade på skolen. Der spilles fodbold med lærerne og der hygges med klasse kameraterne, da der for manges vedkommende er sidste gang man ses. Men for mange er det sjoveste ved denne dag at vælge det helt rigtige sidste skoledags kostume. Men hvad skal man lige vælge og skal man lave det selv eller købe et færdigt? For mange er et sidste skoledags kostume en stor beslutning, da det er enden på hele ens folkeskole tid og starten på noget nyt.

SEO Aalborg

Vælg et overordnet tema

Det kan godt være rigtigt svært at blive enige om et tema, mange af drengene i klasse vil måske gerne være soldater mens pigerne syntes det er sjovere at klæde sig ud som smølfer, men faktisk bliver det hele en smule sjovere, når der er et overordnet tema i klassen. Det er den ting der adskiller jeres klasse fra de andre klasser, og gør den til noget helt unikt på denne specielle dag. Og med lidt fantasy kan det sagtens lade sig gøre at finde et godt tema til klassen. Et eksempel kunne være amerikansk fodbold, hvor pigerne (eller drengene for den sags skyld), var klædt ud som cheerleaders og de andre som fodbolds spillere. Man kunne også vælge et fælles tema som Pirates Of The Caribbean eller superhelte. Mulighederne er nærmest uendelige når det kommer til valg af et godt tema.

Gør det selv eller køb et færdigt kostume?

Når temaet så er blevet besluttet (hvis man da kunne blive enige om et), så er det tid til at vælge sit kostume. Skal man finde nål og tråd frem og sy det selv, eller spare lidt tid og købe det færdigt på Nettet eller i den lokale udklædnings butik? Vil mange have noget helt unikt, som man er sikker på ingen af de andre kommer i, så skal man i gang med nål og tråd. Med mindre man taler meget godt sammen, så er chancen for at andre kommer i det præcis samme kostume, ret stor. Men er man ikke den store gør det selv type eller har man blot ikke tiden er der stadig råd for dette. Vælger man at klæde sig ud som heks, så find en gren, mal den stort og bind nogle kviste på, så har du en passende kost, klister lidt spindelvæv og knogler på din dragt og læg en god makeup. På den måde har du med relativ få midler, ændre helt på dit kostume, så det bliver mere detaljeret og pludseligt ikke længere ligner det de andre kommer i. Med mindre man elsker at sidde og lave kostumer med sine kammerater, så vil det nok være den metode jeg selv ville vælge.

Når selv dagen så kommer, er det en god ide at passe på sit kostume. Du regner muligvis med at det nok er sidste gang du kommer til at bruge dit sidste skoledags kostume, men for mange er det bestemt ikke sidste gang. Der kommer også masser af tema feste, halloween feste og karneval over de næste år, og her kommer din gamle udklædning helt til sin ret igen.