Halloween

hvad er halloween? info om den amerikanske højtid som efterhånden også er kommet til danmarkHalloween er endnu en af de højtider vi har hentet hjem fra Amerika. For blot 15 år siden var de så godt som ingen danskere der fjerede Halloween her hjemme. Nu om dage ser man græskar lygter uden for adskillige hjem og flere og flere klæder sig også ud til Hallowen. I løbet af de senere år har vi endda set eksempler på børn der går rundt fra dør til dør og rasler.

Halloween er en rigtig spændende begivenhed med masser af uhygge, sjove traditioner og skræmmende kostumer, så det giver rigtig god mening af netop den begivenhed også er ved at vinde godt ind hos danskerne. Til netop Halloween er der et af de aller største udvalg inden for kostumer og udklædning. Se bare hvor mange forskellige slags Halloween kostumer du kan få til hekse, vampyrer, zombier og den slag. Vi ser også flere og flere danskere som gør en del ud af at udsmykke deres bolig til denne højtid. Falske gravsten, spindelvæv og den slags pryder i større grad de danske huse i oktober måned.

Selvom det er en amerikansk tradition, er den efterhånden ved at blive rigtig populær herhjemme i Danmark hvor flere og flere unge som såvel de lidt ændre er begyndt at klæde sig ud på denne dag i flotte og skræmmende kostumer og eller en spændende udklædning, men endnu er det ikke så ofte at vi se børnene rende rundt og tigge slik som de går til fastelavn, men faktisk er der er tendens til stigning i børn som gør dette, og det skulle ikke undre mig at inden længe, så gør det det næsten mere til Halloween end til fastelavn. Du kan læse mere om fastelavn herinde.
Jeg tror også at vi kommer til at se meget mere til uhyggelige huse hvor de forskellige husejere gør mere og mere ud af at få deres hus til at se lidt mere specielt ud til denne begivenhed. Lige nu er det næsten udelukkende græskar som vi ser står ud i oktober måned, men jeg tror vi ser mange flere eksempler på falske knogler, gravsten med lys og den slags for at hjælpe med til at skabe den perfekte halloween stemning for både børn og for voksne. Dog næppe på samme niveau som i USA, alt skal jo være større derover. Derimod er vi godt med når det kommer til Halloween kostumer, udvalget de de forskellige danske butikker, som f.eks. kostumeoutlet.dk, er ved at være på højde med det man kan købe i de fleste Amerikanske butikker. Dog er vi slet ikke med, når det kommer til pynt og accessories inden for dette område. Mekaniske kister, røgkanoner og led skeletter er noget som man finder flere steder derover, men nærmest er umuligt at opstøve her i landet. Dog ser vi en stigning i udvalget inden for dette, men der er stadig meget lang vej på til det niveau, som vi finder i f.eks. USA, hvor der har masser af Halloween kostumer og tilbehør.

se mere om denne spændende begivenhed som er det amerikanske svar på fastelavn